Μέχρι τις 7 απόψε θα παραμείνει ανοιχτή η Βασιλική του Αγίου Πέτρου όπου εκτίθεται το σκήνωμα του πάπα Φραγκίσκου για λαϊκό προσκύνημα. Μια ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή για το κλείσιμο του ξύλινου φέρετρου.
Σύμφωνα με στοιχεία της αίθουσας Τύπου του Βατικανού περισσότεροι από 128.000 πιστοί απέτισαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ποντίφικα μέχρι σήμερα το πρωί.
Το προσκύνημα συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου έκλεισε μόνο από τις 4 μέχρι τις 5:45 το πρωί για να μπορέσει να καθαριστεί.
Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι συναντήσεις των καρδιναλίων στο Βατικανό, στις οποίες, όπως τονίζεται, συζητούν θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική και την παγκόσμια πραγματικότητα. Πρόκειται για «ζυμώσεις» και επαφές που συνδέονται άμεσα με το κονκλάβιο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει από τις 5 Μαΐου και μετά.
Από σήμερα το μεσημέρι, δε, θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ρώμη οι διεθνείς ηγέτες που θα παραστούν αύριο, στην κηδεία του εκλιπόντα ποντίφικα.
Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 130 αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων 50 αρχηγών κρατών και 10 ηγεμόνων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι «θα ήθελε να δει όλους τους ηγέτες που θα έρθουν στην ιταλική πρωτεύουσα». Σήμερα το πρωί, όμως, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο το επίσημο πρόγραμμά του, στο οποίο δεν αναφέρεται καμία επίσημη, διμερής συνάντηση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr.