Τον πρώτο του απινιδωτή εξασφάλισε μέσω δωρεάς το Κρυονέρι Καβάλας και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου «Ο Ακρίτας».
Στη σχετική ανακοίνωση, το σωματείο ευχαριστεί τον δικηγόρο και πρώην αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Χρήστο Γάκη και τον ιδιοκτήτη καταστήματος της Νέας Περάμου Δημοσθένη Μαυροχαλυβίδη καθώς με τη δωρεά τους θα σώσουν ζωές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποντιακός σύλλογος κατέβαλε πολλαπλές προσπάθειες, ώστε να εξασφαλίσει τον πρώτο απινιδωτή στο χωριό, ωστόσο οι ενέργειές του δεν είχαν καρποφορήσει. Τελικά, οι δύο δωρητές έδωσαν τη λύση και εξασφαλίστηκε το απαραίτητο μηχάνημα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εγκατάσταση του απινιδωτή, ώστε να είναι διαθέσιμος προς το κοινό το συντομότερο.