Ολόκληρο… σουπερμάρκετ με ναρκωτικά κάποια εκ των οποίων ήταν μέσα σε χάρτινες συσκευασίες χυμών ή γυάλινες (λαδιού ή ξυδιού), έστησε εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και εξαρθρώθηκε από την διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 11 είδη ναρκωτικών, από κοκαΐνη και κάνναβη μέχρι κεταμίνη και χασισέλαιο.
Πιο συγκεκριμένα μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (21/3) σε περιοχές της Γλυφάδας και της Βάρης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 3 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι γόνοι εύπορων οικογενειών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιεραρχική δομή και διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, ενώ παράλληλα είχαν δημιουργήσει επαγγελματική υποδομή, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Πιο αναλυτικά ο 31χρονος αρχηγός ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών, την παραλαβή και τη διαχείριση των κερδών καθώς και την αποθήκευση – φύλαξη ποσοτήτων κοκαΐνης,
Το δεύτερο μέλος επίσης 31χρονος και γιός επιχειρηματία στην Αίγυπτο φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη διακίνηση των ναρκωτικών, την ανεύρεση των πελατών και την τοποθέτηση – απόκρυψη των ναρκωτικών εντός των συσκευασιών, ενώ το τελευταίο μέλος και αυτό 31 ετών και γιός γιατρού φέρεται να ήταν επιφορτισμένο με την αποθήκευση-φύλαξη των ναρκωτικών, διαθέτοντας στην οργάνωση κατάλληλο χώρο (καβάτζα).
Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 1 κιλό και 398,4 γραμμάρια κοκαΐνης,
- 32 γραμμάρια ροζ κοκαΐνης,
- 9 κιλά και 879 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (skunk),
- 7 κιλά και 121,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
- 2 κιλά και 820 γραμμάρια κωδεΐνης,
- 855 γραμμάρια ελαίου κάνναβης,
- 120 γραμμάρια χασισέλαιου,
- 70,8 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA),
- 60 γραμμάρια LSD,
- 10 γραμμάρια παραισθησιογόνων μανιταριών,
- 24 γραμμάρια κεταμίνης,
- 2 οχήματα,
- 45.800 ευρώ,
- 3 κινητά τηλέφωνα,
- 7 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
- 2 ηλεκτρικές συσκευές εκκένωσης αέρα.
Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και της δομής της εγκληματικής οργάνωσης, από την Αστυνομία υπολογίζεται ότι το οικονομικό όφελος από τη δράση της ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.