Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών πραγματοποιεί αφιερώματα στην ποντιακή κουζίνα, διασώζοντας και διαδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τις διατροφικές συνήθειες των παλαιών, αλλά και τις νόστιμες συνταγές που έχουμε συνδέσει κατά κύριο λόγο με τις αγαπημένες Πόντιες γιαγιάδες.
Αυτήν τη φορά το σωματείο διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα την ποντιακή διατροφή, με προσκεκλημένο εισηγητή τον βιολόγο-χημικό καθ. ΑΠΘ Θωμά Σαββίδη, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του έργου του σε αυτό το θέμα.
Η διάλεξή του θα έχει θέμα «Το διαχρονικό εδεσματολόγιο της ποντιακής γαστρονομίας και διατροφής», και θα ακολουθήσει παρουσίαση εδεσμάτων.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 18:00, στη λέσχη του Συλλόγου, στην οδό 20ής Οκτωβρίου 44.