Σε αρπαγή και δολοφονία αποδίδουν την εξαφάνιση και το θάνατο του Βασίλη Καλογήρου οι γονείς του, οι οποίοι κατέθεσαν στον εισαγγελέα Λάρισας, στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφότου η μητέρα του θανόντος διατύπωσε δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια εις βάρος του.
Εκ μέρους του πατέρα του Βασίλη Καλογήρου, ο δικηγόρος Θανάσης Γ. Σανιδάς κατέθεσε σήμερα δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δικηγορική εταιρία του αναφέρεται ότι η οικογένεια του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου τους ανέθεσε την εκπροσώπησή της «στην υποστήριξη της κατηγορίας κατά κάθε υπευθύνου για την αρπαγή του στη Λάρισα και τη δολοφονία του στη συνέχεια». Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον Θανάση Γ. Σανιδά έχει ως εξής:
«Μας έχει ανατεθεί η εντολή εκπροσώπησης μελών της οικογένειας του αειμνήστου Βασιλείου Καλογήρου του Κωνσταντίνου και της Σοφίας και δικαιουμένων στην υποστήριξη της κατηγορίας κατά κάθε υπευθύνου για την αρπαγή του στη Λάρισα και τη δολοφονία του στη συνέχεια, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν η μεν την 30-12-2024, η δε εκτιμάται κατά το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου 2025.
»Σήμερα καταθέσαμε τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό του πατέρα του.
»Η εντολή που έχουμε λάβει σκοπό έχει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ιδίως στην έρευνα και, τελικά, στην κρίση σχετικά με τις συνθήκες και τους υπαιτίους της δολοφονίας του.
»Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι η δικογραφία, πλέον του ότι είναι μυστική, συνεχώς εμπλουτίζεται και η έρευνα διαρκεί, τούτο δε προβλέπεται να συμβεί σε μεγάλο βαθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της προδικασίας, παρακαλούμε κάθε τρίτο ενδιαφερόμενο ή επαγγελματία του κλάδου ενημέρωσης να απέχει από κρίσεις και συμπεράσματα σχετικά με προσωπικά του χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και, σε κάθε περίπτωση, δεν συνδέονται με τις εγκληματικές σε βάρος του ενέργειες.
»Τέτοιου είδους συμπεράσματα και κρίσεις δεν εξυπηρετούν ούτε την έρευνα ούτε την ουσιαστική ενημέρωση και είναι δυνατό να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις αναφορικά με γεγονότα, πριν ακόμη επιβεβαιωθούν ή αντικρουστούν, έτσι που μόνο θετική υπηρεσία στην ενημέρωση και στην έρευνα να μην προσφέρουν.
»Η έρευνα και η τελική κρίση ανήκουν αποκλειστικά στα όργανα της Δικαιοσύνης».