Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσαν να συναντηθούν ακόμη και αυτόν τον μήνα. Ωστόσο όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, θα χρειαστεί χρόνο για να προετοιμαστεί η πρώτη από το 2021 συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο των δύο ηγετών.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ερωτηθείς εάν μια συνάντηση του Πούτιν με τον Τραμπ θα μπορούσε να γίνει αυτόν τον μήνα, απάντησε: «Πιθανόν. Και πιθανόν όχι».
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι μάλλον θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν αυτόν τον μήνα και απέρριψε τις ανησυχίες της Ουκρανίας όσον αφορά το γεγονός ότι έμεινε εκτός των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας που έγιναν χθες, Τρίτη, στο Ριάντ, υποδηλώνοντας ότι το Κίεβο θα μπορούσε να έχει επιτύχει συμφωνία με τη Ρωσία νωρίτερα.