Επίσκεψη στον κρατούμενο στο νησί Ιμραλί της Προποντίδας ηγέτη της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM).
Την αντιπροσωπεία του DEM αποτελούν η Περβίν Μπουλντάν και ο Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, βουλευτές του κόμματος.
♦️Heyeta DEM Partiyê çû Îmraliyê
Parlamenterên DEM Partiyê Sirri Sureyya Onder û Pervîn Bûldan, ji bo hevdîtinê bi Rêberê Gelê Kurd Abdullah Ocalan re bikin çûn Îmraliyê.
👉https://t.co/4gfcQwy1qI pic.twitter.com/cbPpwtcPNs— Jinha kurmanci (@kurmanci_jinha) December 28, 2024
Η σχετική άδεια για να επισκεφθεί αντιπροσωπεία του DEM το Ιμραλί, δόθηκε χθες από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς, μετά από πρωτοβουλία του συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των υπυερθνικιστών Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε προτείνει την αποφυλάκιση του Οτζαλάν υπό περιοριστικούς όρους αν αυτός αποκηρύξει δημοσίως στην Εθνοσυνέλευση την ένοπλη δράση και καλέσει τα μέλη του ΡΚΚ να διαλύσουν την οργάνωση.
Το DEM από την πλευρά του είχε ζητήσει να συναντήσει τον Οτζαλάν, ο οποίος κρατείται στο Ιμραλί απο το 1999, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Şandeya DEM Partiyê gihîşt Girava Îmraliyê
Hevdîtina Sirri Sureya Onder û Pervîn Buldanê ya bi Abdullah Ocalan re dest pê kir pic.twitter.com/SydTFhZ5lO— RudawKurdi (@RudawKurdi) December 28, 2024