Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η φιλόδοξη παραγωγή του Λυκείου Ελληνίδων Σίδνεϊ «Γυναίκες του Βυζαντίου» για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Κόγκαρα του Σίδνεϊ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η παραγωγή συνδύαζε στοιχεία θεάτρου, οπτικοακουστικό υλικό, μουσική και χορό. Επικεντρώθηκε σε μια δημοσιογράφο που ταξιδεύει στο χρόνο (Θεοδώρα Ζούρκα), η οποία πήρε συνεντεύξεις από εννέα ιστορικές γυναικείες προσωπικότητες της βυζαντινής εποχής.
Οι γυναίκες που παρουσιάστηκαν ήταν οι:
- Υπατία (Νία Γκίτσας), η οποία ανεδειξε τη σύγκρουση δύο κόσμων και τη μετάβαση από τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό στον Χριστιανισμό.
- Αυτοκράτειρα Ευδοκία (Αντωνία Νικολοπούλου), που ίδρυσε το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη.
- Αυτοκράτειρα Πουλχερία (Άννα Μίκος), που καθοδηγούσε τις οικουμενικές συνόδους.
- Αυτοκράτειρα Θεοδώρα (Σόφη Μπρουνέττα), η οποία έσωσε τον θρόνο του Ιουστινιανού και έτσι συνέχισε να ξαναχτίζει την Αγία Σοφία και να κάνει το Βυζάντιο το μεγαλύτερο κράτος της εποχής.
- Κασσιανή (Στεφανία Γιάννα), αγία και υμνογράφος.
- Αυτοκράτειρες Ειρήνη (Βίβιαν Σπανός) και Θεοφανώ (Μαρίτσα Μίκος), φιλόδοξες γυναίκες που κατέφυγαν σε βάναυσους τρόπους για να διατηρήσουν την εξουσία.
- Αυτοκράτειρα Ζωή (Λίντα Λέγκα), μια αυτοκράτειρα που παντρεύτηκε τρεις φορές αφού έκλεισε τα 50 και μετέτρεψε το παλάτι σε χημικό εργαστήριο.
- Άννα Κομνηνή (Ελένη Δήμα), η πρώτη γυναίκα ιστορικός στον κόσμο της οποίας το έργο, η Αλεξιάδα, είναι απαραίτητο για τη γνώση της πρώτης Σταυροφορίας.
Ακολούθησαν μικρασιατικοί χοροί με περίτεχνα κοστούμια, οι οποίοι παρουσιάζονται σπάνια, και η συνέχεια δόθηκε με συζήτηση για αμφιλεγόμενα ζητήματα που προέκυψαν κατά τη βυζαντινή εποχή, όπως η εικονομαχία και ο φόνος της Υπατίας.