Με μια ελληνοτουρκική «κόντρα» για τον πατσά αποφάσισε να τιμήσει το αγαπημένο πιάτο των ξενύχτηδων το πατσατζίδικο «Τσαρούχας», σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας πατσά στις 24 Οκτωβρίου.
Θέλοντας να συνδέσει τον εμβληματικό μεζέ που χαρακτηρίζει τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης με την πολίτικη κουζίνα, το ιστορικό εστιατόριο της πόλης κάλεσε τις σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου και Şemsa Denizsel να παρουσιάσουν τον πατσά αλλιώς, σε δύο πρωτοποριακές συνταγές.
Με μότο «η γεύση μάς ενώνει», η ξεχωριστή γιορτή του πατσά θα πραγματοποιηθεί στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας» την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, από τις 19:00 έως τις 23:00.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Δημητρίων και εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλους του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.