Την κουζίνα του Πόντου θα επιχειρήσουν να γνωρίσουν στους κατοίκους του Ελσίνκι δύο Ελληνίδες σεφ, η μία με πατέρα Κρητικό και μητέρα Φιλανδή και η άλλη με καταγωγή από τον Πόντο.
Η πρώτη, η Α. Μαυριγιαννάκη, έχει δημιουργήσει μια εταιρεία γευμάτων στο Ελσίνκι βασισμένη στις ελληνικές γεύσεις, και η δεύτερη είναι η Αφροδίτη Γεωργιάδου της Φάρμας Ραγιάν, με τα γνωστά τυριά που παρασκευάζονται με αυθεντικές μεθόδους από τον Πόντο, που έχουν επιβιώσει μέσα στους αιώνες.
Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων στη φιλανδική πρωτεύουσα με αντικείμενο το παρελθόν και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας, η εταιρεία ataraxiafood της Α. Μαυριγιαννάκη, θα παραθέσει ένα δείπνο 6 πιάτων στις 11 Οκτωβρίου, βασισμένο στην κουζίνα του Πόντου και μαγειρεμένο από την Αφροδίτη Γεωργιάδου, σε μια εμπειρία όπου συναντώνται η ιστορία, η γεύση και η καινοτομία.
Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ίδια η Πόντια σεφ, «κάθε πιάτο λέει την ιστορία των ριζών μας, του πάθους και της παράδοσης του Πόντου».
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 0413157157 ή με μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.