Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πολύ μακριά από το… χρόνο δράσης τους που παραδοσιακά είναι το Δωδεκαήμερο, βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Μωμόγεροι που έκαναν το ταξίδι από τη Νάουσα και το Μακροχώρι προκειμένου να ξεσηκώσουν τον κόσμο που βρέθηκε στο Περίπτερο 16.
Μέσα από τις δράσεις του Imathia Quality, το κοινό της ΔΕΘ είχε την ευκαιρία να πάρει μια (μεταφορική) γεύση από το ποντιακό εθιμικό δρώμενο, αλλά και μια (κυριολεκτική) γεύση από την ποντιακή κουζίνα, καθώς η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας μετέφερε στη Θεσσαλονίκη το επιτυχημένο πρότζεκτ «Στράτας Φαείν», το οποίο είναι η πρόταση για street food αλά ποντιακά.
Με την επίβλεψη της Ελένης Φανιάδη και του σεφ Γιώργου Παλαισίδη προσφέρθηκαν υβριστόν, περέκ, τσιριχτά, μελιτζανόπιτα με ξυνόγαλο και πολλά άλλα. Πάνω από 1.000 επισκέπτες δοκίμασαν αυτές τις λιχουδιές, γεμίζοντας το περίπτερο της Ημαθίας με γεύσεις και αρώματα από τον Πόντο.
Το Imathia Quality αφορά τη γαστρονομία και την ταξιδιωτική εμπειρία – πρόκειται για μια συνεργασία του Επιμελητηρίου Ημαθίας και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.