Επιστημονική ημερίδα με θέμα την ποντιακή γαστρονομία, η οποία υπόσχεται να ταξιδέψει τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στον τόπο και στο χρόνο, προσφέροντας γνώσεις, μνήμες και γεύσεις από την πλούσια παράδοση των Ποντίων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στον Μαυρόβατο Δράμας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο Συναντήσεων Ποντιακής Λαογραφίας και Ιστορίας, με τη στήριξη του Δήμου Δράμας.
Καλεσμένος του Λαογραφικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Εξ Αργυρουπόλεως και Καρς» και κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής στο ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει το διαχρονικό εδεσματολόγιο του Πόντου που βασίζεται στην πολυετή του έρευνα.
Θα ακολουθήσει μια ξεχωριστή παρουσίαση με τίτλο «Οι τέσσερις εποχές της ποντιακής γαστρονομίας», στην οποία ποντιακοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα θα ετοιμάσουν παραδοσιακά πιάτα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις των διαφορετικών εποχών του χρόνου.