Η πρόσφατη σύλληψή του στη Γαλλία με ισχυρισμούς περί σύνδεσης με το οργανωμένο έγκλημα εμφανίζει τον Πάβελ Ντούροφ ως μια προσωπικότητα σε σύγκρουση με το Παρίσι, τη Δύση και τις προσπάθειες λογοκρισίας.
Ο «Ρώσος Ζάκερμπεργκ», όμως, δεν έχει διστάσει να έρθει σε μετωπική σύγκρουση και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Τι τρέχει τελικά με το Telegram;
H πλατφόρμα εστιάζει στην ιδιωτικότητα, μένει ανεπηρέαστη από κυβερνητικές παρεμβάσεις, αποτελεί εναλλακτική στις πλατφόρμες των Big Tech και λειτουργεί ως καταφύγιο για πολίτες που ζουν σε απολυταρχικά ή καταπιεστικά καθεστώτα, αφού αντιστέκεται στη λογοκρισία. Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όσο για τον Ντούροφ; Αμφιλεγόμενη οπωσδήποτε φιγούρα, είτε τον αντιμετωπίσει κάποιος ως έναν κυνικό ιδρυτή δημοφιλούς πλατφόρμας που ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος, απολαμβάνοντας τα δισεκατομμύριά του στο Ντουμπάι, είτε τον δει ως «ήρωα» υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου, πρέπει σίγουρα να του αναγνωρίσει τη συνέπεια στη στάση του.
• Διαβάστε τη συνέχεια στο naftemporiki.gr.