Η… συνήθεια που έγινε λατρεία και το γρήγορο φαγητό που πήρε ποντιακή διάσταση. Πού; Μα στη Νάουσα, στην Πλατεία Καρατάσου. Την περασμένη Παρασκευή πλημμύρισε από γεύσεις και αρώματα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Στράτας φαείν» που διοργανώθηκε από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης».
Είναι η 3η χρονιά που η ποντιακή κουζίνα συνδυάζεται με το street food, και τη μεγάλη τάση που δεν είναι άλλη από την υγιεινή εκδοχή του.
Δημιουργική δύναμη για την εκδήλωση ο σεφ Δημήτρης Μάντσιος, ο οποίος δημιούργησε το μενού που υποστηρίχθηκε από τον σεφ Κώστα Ιωκειμίδη, από ομάδα μαγείρων και από εθελοντές του σωματείου.
Συγκεκριμένα, ετοιμάστηκαν:
• Γιοχάδες στο σατς με χωριάτικο λουκάνικο και άλειμμα με αρωματισμένο ξυγαλί βούτυρο βοτάνων.
• Μαντί α λα καρμπονάρα με τριμμένο τυρί κολόθ’ και φρέσκο πιπέρι.
• Σουβλάκι σιρόν με πιπερόσαλτσα και σολγούν.
• Πιρόχ, η ποντιακή πάστα φλώρα.
• Σαλάτα γκιούλ μπαξέ με φυλλώματα, κοκκύμελον, πλιγούρι, τραγανό φιστίκι, σάλτσα ροδιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Δείτε στιγμές από την εκδήλωση: