Ένα ξυλάγγιν απέφερε στις μαγείρισσες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νίψας η συνταγή για τα τσολαλικλία, καθώς τιμήθηκε με το βραβείο κοινού του 7ου Έτους Ποντιακής Γαστρονομίας που διεξήχθη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα & το Γαρς».
Τη συνταγή –με προέλευση από τα Κοτύωρα– εκτέλεσαν οι: Ευθυμία Παντελίδου, Ευθυμία Καλαϊτζίδου, Σοφία Παπαδοπούλου, Γεωργία Ουσταμπασίδου και Τάνια Μαρμαρίδου.
~
ΥΛΙΚΑ (για 15 τεμάχια)
1 κιλό αλεύρι |
600 γρ. νερό |
10 γρ. αλάτι |
600 γρ. τυρί (κατ’ επιλογήν) |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο.
- Τοποθετούμε το τυρί στην άκρη του φύλλου, και το διπλώνουμε μισοφέγγαρο.
- Ψήνουμε πάνω στο σατσ’ και μετά το αλείφουμε με λάδι και βούτυρο.