pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το «τερμάτισε» ο Τραμπ – Αμφισβήτησε ότι η Κάμαλα Χάρις είναι μαύρη

«Είναι Ινδή ή είναι μαύρη;» ρώτησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αντίπαλό του

1/08/2024 - 1:06μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά τους δημοσιογράφους και τους υποστηρικτές του έξω από τον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν (φωτ.αρχείου: EPA / Peter Foley)

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά τους δημοσιογράφους και τους υποστηρικτές του έξω από τον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν (φωτ.αρχείου: EPA / Peter Foley)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε αν η Δημοκρατική αντίπαλός του Κάμαλα Χάρις είναι «μαύρη» σε μια εριστική εμφάνισή του στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μαύρων δημοσιογράφων των ΗΠΑ, στο Σικάγο.

«Είναι Ινδή ή είναι μαύρη;» ρώτησε ο Τραμπ για την αντίπαλό του, προκαλώντας χλευαστικά σχόλια από τους παριστάμενους. «Ήταν Ινδή μέχρι τώρα και ξαφνικά έκανε στροφή και έγινε μαύρη», πρόσθεσε.

Η Χάρις, η μητέρα της οποίας ήταν Ινδή και ο πατέρας της μαύρος Τζαμαϊκανός, είναι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος και η πρώτη ασιατικής καταγωγής. Αφού ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της για τον Λευκό Οίκο, αντιμετωπίζει μπαράζ σεξιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο, μολονότι η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος προέτρεψε τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να αποφεύγουν τα προσωπικά σχόλια και να επικεντρώνονται σε θέματα πολιτικής.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «προσβλητικά» τα σχόλια του Τραμπ για τη φυλετική ταυτότητα της Χάρις.

Η συνέντευξη, ενώπιον περίπου 1.000 δημοσιογράφων, ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα, όταν η δημοσιογράφος του ABC News Ρέιτσελ Σκοτ ζήτησε από τον Τραμπ να εξηγήσει γιατί πρέπει να τον στηρίξουν οι μαύροι ψηφοφόροι παρά το ιστορικό των ρατσιστικών σχολίων του. Απαντώντας, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ερώτηση «φρικτή», «εχθρική» και «ντροπιαστική» και αποκάλεσε fake το δίκτυο ABC. «Ήμουν ο καλύτερος πρόεδρος για τον μαύρο πληθυσμό μετά τον Αβραάμ Λίνκολν», υποστήριξε.

Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων προκάλεσε αντιδράσεις και ένας από τους συμπροέδρους του συνεδρίου παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μιλώντας στους συνέδρους, ο Τραμπ είπε ότι, μολονότι εξασφάλισε την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της εταιρείας Tesla Ίλον Μασκ, τάσσεται κατά του να έχουν όλοι ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Είπε επίσης ότι εφόσον εκλεγεί θα δώσει χάρη στους «διαδηλωτές της 6ης Ιανουαρίου» που εισέβαλαν στο Κογκρέσο προσπαθώντας να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, επειδή «καταδικάστηκαν από ένα πολύ σκληρό σύστημα».

Όσον αφορά τη μετανάστευση, είπε ότι το μήνυμά του είναι ότι θα σταματήσει εκείνους που εισβάλλουν στη χώρα και ότι την πρώτη ημέρα της προεδρίας του θα κλείσει τα σύνορα.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/FRANCIS CHUNG / POOL
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρό χτύπημα στη Συρία και απειλές για αντίποινα από τον Λευκό Οίκο

13/12/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρηκτικό κλίμα στη Μαύρη Θάλασσα – Νέο επικίνδυνο επεισόδιο στο μέτωπο της Ουκρανίας

13/12/2025 - 9:14μμ
Από αριστερά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν απέχει πολύ – Συνάντηση με τον Πούτιν στο Τουρκμενιστάν

13/12/2025 - 2:00μμ
Ουκρανοί κρατούν πανό που αναγράφει «Χρησιμοποιείστε ρωσικά κεφάλαια: Ένας νόμιμος και σωστός τρόποος να υπερασπιστείτε την Ουκρανία» έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Παγώνουν επ’ αόριστον τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη

12/12/2025 - 11:31μμ
Υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κρατούν φωτογραφίες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου – Αντιμετωπίζει ποινή… 2.352 ετών

12/12/2025 - 8:48μμ
Το τουρκικής ιδιοκτησίας «CENK T» στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στις φλόγες έπειτα από τη ρωσική επίθεση (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική επίθεση σε λιμάνι της Οδησσού: Ζημιές σε τρία τουρκικά πλοία

12/12/2025 - 8:12μμ
Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν, στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ Ειρήνης και Ασφάλειας, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Χ / Presidency of the Republic of Türkiye)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν σε Πούτιν: Εκεχειρία σε ενέργεια και λιμάνια ως πρώτο βήμα στην Ουκρανία

12/12/2025 - 7:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στο Χέρφορντ της Γερμανίας: 16χρονος τραυματίστηκε βαριά με μαχαίρι σε χριστουγεννιάτικη αγορά

12/12/2025 - 1:18πμ
(Φωτ.: EFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ειρήνη «σκοντάφτει» στο εδαφικό: ΗΠΑ, Ουκρανία και Ρωσία σε κρίσιμη καμπή

12/12/2025 - 12:26πμ
Ο νικητής της Eurovision το 2024, επιστρέφει το τρόπαιό του από τον διαγωνισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ (φωτ.: Instagram nemothings)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σεισμός» στη Eurovision: Ο Ελβετός νικητής του 2024 επιστρέφει το τρόπαιο μέσα στη θύελλα για το Ισραήλ

11/12/2025 - 11:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι»)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους «Μίθριους» της Καλαμαριάς

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/FRANCIS CHUNG / POOL

Αιματηρό χτύπημα στη Συρία και απειλές για αντίποινα από τον Λευκό Οίκο

52 λεπτά πριν
Οι χορευτές του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης (πηγή:. livemedia.gr)

19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε δυνατά στην Καρδίτσα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού – Ο Άρης φρέναρε τον Ηρακλή

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook Σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης»)

Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης σε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ προσφοράς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΤΑ Press/greeknewsusa.com)

58η χοροεσπερίδα Αμοργιανών Νέας Υόρκης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign