Άγονο τοπίο θυμίζει η Πικρολίμνη έξω από το Κιλκίς, καθώς τα νερά της λίμνης έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα λόγω της ανομβρίας των τελευταίων ετών και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών.
Πρόκειται για τη μοναδική στην Ελλάδα μη παράκτια λίμνη με αλμυρό νερό, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Σε κανονικές συνθήκες, η λίμνη είναι αβαθής με μέσο βάθος το 1 μέτρο και στεγνώνει εντελώς την καλοκαιρινή περίοδο, σχηματίζοντας λιμναίους εβαπορίτες, έναν τύπο ιζηματογενούς ορυκτού, αφού ο πυθμένας της αποτελείται από πηλό με θειούχες ενώσεις και νιτρικά άλατα. Λόγω των πετρωμάτων, έχει ιαματικές και καλλυντικές ιδιότητες και υπάρχουν πηγές μεταλλικού νερού.
Η Πικρολίμνη αποτελούσε πόλο έλξης κυρίως για τα λασπόλουτρα της, ωστόσο τώρα είναι τελείως στεγνή και η εικόνα της δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα με την παροχή, όσο με την ποιότητα του νερού.
Από την πλευρά του όμως, ο δήμος Κιλκίς, σε ανακοίνωσή του, ζήτησε από τους κατοίκους να μην κάνουν αλόγιστη χρήση νερού, επειδή υπάρχει ζήτημα επάρκειας, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας.