Λαχανικά ή φρούτα; Οι μελιτζάνες βασανίζονται από το ίδιο υπαρξιακό πρόβλημα όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι πιπεριές και άλλα πολλά (λόγω του ότι έχουν σπόρους, οπότε επιστημονικά οι βοτανολόγοι τα ονομαζουν φρούτα) – εμάς όμως δεν μας νοιάζει!
Κι αυτό διότι σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουν επισήμως, αυτό που μετράει είναι το ότι είναι θρεπτικές, νόστιμες, και μπορούν να δώσουν υπέροχα πιάτα, από μόνες τους ή σε συνδυασμούς.
Η συνταγή που ακολουθεί σίγουρα δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των περίπλοκων πιάτων τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε με μελιτζάνες, αποτελεί όμως ένα εξαιρετικό ανατολικοθρακιώτικο συνοδευτικό.
Μόνη προϋπόθεση για να το απολαύσετε; Να σας αρέσει το σκόρδο!
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη μελιτζάνα |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
½ κ.σ. ξίδι |
3 σκελίδες σκόρδο |
αλάτι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε τη μελιτζάνα στα κάρβουνα (ή σε φούρνο), αφαιρούμε τη φλούδα και κρατάμε το κοτσάνι για να την συγκρατεί.
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε πάνω στη μελιτζάνα με λίγο αλάτι.
- Σερβίρουμε με λάδι και ξίδι.