Με χορούς όπως κότσαρι και σέρρα, και ποντιακές λιχουδιές όπως πιροσκί, ωτία, τανωμένο σορβά και σαρμαδάκια, που έγιναν ανάρπαστες, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ποντιακής Κουζίνας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθέριου-Κορδελιού.
Μαζί με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας-Συκεών, το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» και το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», οι Πόντιοι του Κορδελιού μαγείρεψαν και διασκέδασαν ποντιακά, μεταλαμπαδεύοντας την παράδοση στους νεότερους.
Ειδικότερα, ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου πρόσφερε πιροσκί με τυρί και πατάτα, τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης έφτιαξαν ωτία, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών πρόσφερε τανωμένο σορβά, μαυρολάχανα με φασόλια και ευριστόν, και ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού πρόσφερε κρεμμυδοτήγανο, πιροσκί και σαρμαδάκια με μαύρα λάχανα.
Επιπλέον, στη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ομιλία του χημικού βιολόγου και καθηγητή του ΑΠΘ Θωμά Σαββίδη με θέμα «Η διατροφή στον Πόντο».
Οι μουσικοί που συνόδευσαν τους χορευτές και έδωσαν τη μουσική νότα της βραδιάς ήταν στη λύρα και το τραγούδι ο Παύλος Βολτσίδης, στα πλήκτρα ο Λεωνίδας Γεωργιάδης και στο νταούλι ο Γιάννης Καπίδης.