Άλλο ένα παραδοσιακό ποντιακό πιάτο έφτιαξε σήμερα ο Νίκος Κυψίδης, ο Πόντιος μάγειρας από την Εορδαία που λίγους μήνες πριν κατάφερε να αποσπάσει 1.000 ευρώ με ένα… αριστοτεχνικό χαψοπίλαφο. Αυτήν τη φορά η δοκιμασία στην οποία κλήθηκαν να ανταποκριθούν οι παίκτες του masterchef ήταν «Νηστίσιμο φαγητό», και ανάμεσα στα υλικά που τους δόθηκαν ήταν και η πολέντα.
Όπως ήταν αναμενόμενο (για τα ποντιακά δεδομένα), η λέξη «πολέντα» στο μυαλό του Νίκου Κυψίδη αναλύθηκε σε «καλαμποκάλευρο», και από κει και πέρα, φυσικά, χαβίτς!
Όπως και την προηγούμενη φορά, ο συμπαθέστατος παίκτης μίλησε για την ποντιακή κουζίνα και τα βασικά υλικά της, αλλά και για τις μνήμες που ξύπνησε μέσα του το συγκεκριμένο πιάτο. Με τους συμπαίκτες του, με τους κριτές αλλά και με το κοινό μοιράστηκε τις αναμνήσεις από τη γιαγιά του και το χωριό, από τους ποντιακούς χορούς και τη μουσική με την οποία μεγάλωσε.
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υποσχεθεί ότι το επόμενο ποντιακό πιάτο που θα φτιάξει στο διαγωνισμό, θα είναι για… αστέρι Michelin!
Σημειωτέον, ότι το πιάτο κέρδισε και στον εσωτερικό ανταγωνισμό, καθώς κρίθηκε καλύτερο από το παραδοσιακό κυπριακό που μαγείρεψε ο Μάριος Ιωάννου και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια.