Με μια μεγάλη παρέλαση στο κέντρο του Μπρίσμπεϊν τιμήθηκαν και φέτος οι ANZACs, οι στρατιώτες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας που πολέμησαν στο πλευρό των Συμμάχων κατά την εκστρατεία της Καλλίπολης.
Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο τιμήθηκε ο 11χρονος Έκτορας Βασίλης (Hector Vasyli), ο οποίος είχε βρει τραγικό θάνατο στις 9 Ιουνίου του 1918 στο Μπρίσμπεϊν, όταν όχημα που μετέφερε στρατιώτες παρεξέκλινε της πορείας του για να αποφύγει άλλο όχημα και έπεσε πάνω στο μικρό αγόρι, την ώρα που πετούσε δώρα σε αυτούς που επέστρεφαν από τα μέτωπα του πολέμου.
Στην παρέλαση συμμετείχαν βετεράνοι πολέμου από πολέμους στους οποίους έχει συμμετάσχει η Αυστραλία, με συμμετοχές από την ελληνική και την κυπριακή κοινότητα.
Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε δοξολογία νωρίς το πρωί, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων της πόλης, στον ειδικό χώρο στον προαύλιο χώρο του ναού.
Κατόπιν έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην Γέφυρα της Βικτόριας, όπου βρίσκεται και το μνημείο του μικρού Έκτορα.
Στο μνημείο είναι σκαλισμένο το πρόσωπο του μικρού, ενώ από κάτω αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του στην πατριωτική δουλειά προς τους Αυστραλούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Ευρωπαϊκού Πολέμου. Στις φλέβες του έτρεχε το ηρωικό αίμα της Ελλάδας και στο στήθος ενός παιδιού βρίσκονταν η καρδιά ενός άντρα».
Τέλος, εκπρόσωποι της ομογένειας κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο των ANZACs που βρίσκεται στο κέντρο του Μπρίσμπεϊν και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την παρέλαση του Συλλόγου Παλαίμαχων Ελλήνων και Κυπρίων Πολεμιστών κατά την οποία νέοι και νέες ντυμένοι με παραδοσιακές στολές κρατούσαν τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ελληνική παρουσία υπήρχε και στο Άγημα των Αυστραλών Νοσοκόμων της Λήμνου, στο οποίο συμμετείχε, ντυμένη ως νοσοκόμα της εποχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η γνωστή για την παρουσία της σε παγκόσμια πεδία μαχών ως εθελόντρια νοσοκόμα, Ελένη Ζάχου.