Με βολές εναντίον του δημοσιογράφου του «Βήματος της Κυριακής» Βασίλη Λαμπρόπουλου που υπογράφει το ρεπορτάζ για αλλοίωση των ηχητικών καταγραφών στο δυστύχημα των Τεμπών απαντά η κυβέρνηση στην σκληρή κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι «ο δημοσιογράφος κ. Λαμπρόπουλος στο σημερινό του ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι έγινε μοντάζ στις ηχογραφημένες κλήσεις μεταξύ του σταθμάρχη και των μηχανοδηγών, προκειμένου να “ενισχυθεί το επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους”» και προσθέτουν: «Είναι ο ίδιος ο κ. Λαμπρόπουλος, που στις 01/03/2023 και ώρα 15:30 έδωσε το ρεπορτάζ του στο δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με το οποίο ο σταθμάρχης είχε ήδη παραδεχτεί το λάθος του και είχε συλληφθεί».
Οι ίδιες πηγές τονίζουν επίσης ότι «οι διαρροές των συνομιλιών ήρθαν πολλές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 22:11, αρκετές ώρες δηλαδή αφότου είχε ενημερώσει τους τηλεθεατές του Mega ο κ. Λαμπρόπουλος για την παραδοχή του σταθμάρχη, καθώς και τη σύλληψή του».
Τέλος, διερωτώνται: «Τελικά πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Λαμπρόπουλος; Τότε που μας ενημέρωνε για την παραδοχή του λάθους από τον ίδιο τον Σταθμάρχη ή σήμερα που παρουσιάζοντας ως “αποκάλυψη” μια είδηση που έπαιξε παντού προ ενός έτους, μιλάει για “μονταζίερα” με σκοπό την “ενίσχυση του επιχειρήματος του ανθρώπινου λάθους”; Τελικά ήταν “επιχείρημα” το ανθρώπινο λάθος, όπως μας λέει σήμερα ο κ. Λαμπρόπουλος, ή παραδοχή του ίδιου του σταθμάρχη, όπως μας έλεγε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα; Πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Λαμπρόπουλος; Τότε ή τώρα;».
Να σημειωθεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη πρόταση δυσπιστίας η οποία με δεδομένη την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές
Η πρωτοβουλία Ανδρουλάκη περί πρότασης δυσπιστίας βρήκε σύμφωνη τη «Νέα Αριστερά», ενώ όπως φαίνεται με το δικό τους σκεπτικό συναινούν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.
Όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Βουλής, για να γίνει αποδεκτή η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον 50 υπογραφές βουλευτών (1/6 των βουλευτών). ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν αθροιστικά 67 βουλευτές, ενώ μαζί και με τους 11 της «Νέας Αριστεράς», που αναμένεται να υπογράψουν επίσης, ο αριθμός θα φτάσει τους 78.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό.