Πιστή στο αποκριάτικο ραντεβού της ήταν και φέτος η μεγαλύτερη κοζανίτικη στριφτή πίτα κιχί, την οποία ετοίμασε ο αρτοποιός Γιάννης Σιδέρης στον φούρνο του, για τη γιορτή της Μικρής Αποκριάς.
Στη φετινή πίτα χρησιμοποιήθηκαν 50 κιλά αλεύρι, 36 κιλά τυρί, 9,7 κιλά λάδι, 12,2 κιλά βούτυρο και 32 αυγά, ενώ ψήθηκε με το… μάτι. Έφτασε τα 5,6 μέτρα διάμετρο και παρουσιάστηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, κερδίζοντας όχι ένα αστέρι, αλλά ένα… λάστιχο Michelin.
Η πίτα παρουσιάστηκε και μετρήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και στη συνέχεια μοιράστηκε στους επισκέπτες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Μικρής Αποκριάς.
Μάλιστα, οι κριτές δεν φορούσαν τη στολή των βραβείων Γκίνες, αλλά τα καπέλα της ομώνυμης… μπύρας.
Όπως ανέφερε ο αρτοποιός Γιάννης σιδέρης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Φανού «Τα Παρταλόπλα» από τον Αϊ-Δημήτρη, η προετοιμασία φέτος άρχισε από τις 02:00 τα ξημερώματα, η κατασκευή της πίτας ολοκληρώθηκε γύρω στις 09:00 το πρωί.