Υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον γενικό πληθωρισμό ήταν ο ρυθμός ανατιμήσεων στα τρόφιμα τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στο ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου αυξήθηκε κατά 63,7% σε ετήσια βάση. Ακολούθησαν νερό, αναψυκτικά και χυμοί με 13,8%, φρούτα 12,3%, ψάρια 9,7%, λαχανικά και τα υπόλοιπα τρόφιμα με 6,5%.
Ο πληθωρισμός κατέγραψε μικρή υποχώρηση το Φεβρουάριο, φτάνοντας στο 2,9% από 3,1% τον Ιανουάριο, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο, πάντως, υπήρχαν κατηγορίες τροφίμων, στις οποίες παρατηρήθηκε έστω και μικρή μείωση των τιμών.
Το γιαούρτι τον Φεβρουάριο ήταν κατά 2,5% φθηνότερο σε σχέση με τον Ιανουάριο, τα αλλαντικά κατά 2,4%, τα πουλερικά και το χοιρινό κατά 1,2%, τα αλκοολούχα ποτά κατά 1%, ενώ οι τιμές σε ψωμί και τα δημητριακά υποχώρησαν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.