Μπορεί ο χειμώνας να μην έκανε φέτος την εμφάνισή του ιδιαίτερα αισθητή σε όλες τις περιοχές της χώρας, τα αγαπημένα εποχικά λαχανικά όμως είναι ακόμα εδώ κι εμείς δεν λέμε να τα αποχωριστούμε.
Σήμερα το μενού έχει μακεδονίτικη πικάντικη σαλάτα με βάση το λάχανο, η οποία μας έρχεται μέσω Κιλκίς.
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό λάχανο |
3 σκελίδες σκόρδου |
6 φύλλα σέλινο |
2 πράσα (το λευκό κομμάτι τους) |
4 μέτρια καρότα |
10 κλωνάρια άνηθο |
10 κλωνάρια μαϊντανό |
3 κόκκινες πιπεριές |
3 κ.σ. ξίδι |
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο |
αλάτι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά με κρύο νερό όλα τα λαχανικά.
- Καθαρίζουμε το λάχανο από τα πρώτα του φύλλα και το ψιλοκόβουμε σε λωρίδες.
- Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα καρότα και τα ψιλοκόβουμε στον τρίφτη.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα πράσα, τον άνηθο, το μαϊντανό, τις πιπεριές, το σέλινο και τα σκόρδα.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι και τα μαλάσσουμε με τα χέρια για λίγο για να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε μερικές ώρες για να ρουφήξουν τα υγρά και να γίνουν πιο γευστικά.