Ένα χαψοπίλαφο αξίας… 1.000 ευρώ έφτιαξε ο Νίκος Κυψίδης που μεγάλωσε σε ένα ποντιοχώρι, την Άρδασσα Εορδαίας, και είναι ένας από τους επίδοξους MasterChef στον φετινό κύκλο του παιχνιδιού.
Με αυτό το πιάτο, για το οποίο δάκρυσε, κέρδισε το έπαθλο της δοκιμασίας.
«Εγώ στο χωριό μου έχω μεγαλώσει με το καμένο βούτυρο (το χτηνί βούτορον) και τον ήχο της ποντιακής λύρας. Έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι στα παιδικά τους χρόνια δεν είχαν την ευκαιρία να κρατάνε μια μπάλα ή μια κούκλα, και κρατούσαν –τώρα συγκινούμαι και δεν το θέλω, αλλά πρέπει να το πω–, κρατούσαν ένα χέρι. Αν ήταν τυχεροί, ήταν της μητέρας τους, και στοιβαζόντουσαν σε κάρα, σε πλοία, για να γλιτώσουν από το θάνατο. Μιλάω για τον ποντιακό ελληνισμό» είπε βαθύτατα συγκινημένος.
Το πιάτο που πήγε μπροστά στους κριτές το παρουσίασε ως χαψοπίλαφο με remoulade από χαψία, λάδι μαϊντανού και chips γαύρου: