Στους γαστρονομικούς θησαυρούς της Νίκαιας ξενάγησαν το τηλεοπτικό κοινό ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και οι «Γειτονιές στο Πιάτο».
Η πρώτη στάση ήταν για πρωινό πεϊνιρλί στο «Πόλντο», ένα μαγαζί που από το 1981 φημίζεται για τις σφολιάτες του αλλά και για τις λαχταριστές γεμιστές βαρκούλες ζύμης, τα πεϊνιρλί. Χειροποίητα προϊόντα ζύμης που φτιάχνονται και καταναλώνονται την ίδια μέρα.
Σε ένα μικρό στενάκι βρίσκεται το «Ζαχαροπλαστείο Ασλάνογλου», το οποίο αποτέλεσε και τη δεύτερη στάση της περιήγησης του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Ένα συνοικιακό ζαχαροπλαστείο μικρασιατικών καταβολών που ξεκίνησε το 1965 ως γαλακτοπωλείο και πλέον ειδικεύεται στα λιγότερο γνωστά πολίτικα γλυκά. Σεκέρ παρέ, κουρκουμπίνια και ισλί είναι ορισμένες από τις νοστιμιές που βρίσκει κανείς στις βιτρίνες του.
Επόμενη στάση ο «Ιωνικός», μια αγαπημένη παραδοσιακή ψαροταβέρνα με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που είναι διάσημη για τον ψητό γαύρο, τις τηγανητές γαρίδες και το χταπόδι γιουβέτσι. Η ιστορία της ξεκινά πριν από περίπου 50 χρόνια ως καφενείο και τα χρόνια που πέρασαν την εξέλιξαν σε μια εξαιρετική ταβέρνα.
Η περιήγηση στη Νίκαια ολοκληρώθηκε με μια στάση στο «Αιγυπτιακόν» για παραδοσιακό κεμπάπ. Μια οικογένεια Μικρασιατών από τα Άδανα έφτασε στην περιοχή το 1924 φέρνοντας μαζί της την παραδοσιακή συνταγή του κεμπάπ.