Πώς ήταν άραγε η καθημερινότητα των στρατιωτών που λάμβαναν μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία, και τι συνέβαινε τις ημέρες των γιορτών;
Στο αρχείο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου περιλαμβάνονται και φωτογραφίες.
Η κεντρική φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 6 Ιανουαρίου 1922, και δείχνει τον αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Μπανάζ, δηλαδή στον αρχαίο Πανάσιον της Φρυγίας, ο οποίος λίγο πιο κάτω καταλήγει στον ποταμό Μαίανδρο. Διακρίνεται το Επιτελείο της Ανεξάρτητης Μεραρχίας μαζί με στρατιώτες της ΙΧ Μεραρχίας, ενδεχομένως.
Σύμφωνα με τον Παύλο Μάλαμο:
«Στο μέτωπο της Μικράς Ασίας αριστερά της Ανεξάρτητης Μεραρχίας ήταν παρατεταγμένη η Δέκατη Μεραρχία (Χ), και δεξιά, αλλά σε μεγάλη απόσταση, η Ένατη (ΙΧ). Η απόσταση ανάμεσα στις δύο μεραρχίες φυλασσόταν από ένα απόσπασμα της ΙΧ Μεραρχίας.
»Η Ανεξάρτητη Μεραρχία παρότι είχε εγκλωβιστεί κατά την κατάρρευση του μετώπου βαθιά στην ενδοχώρα, διέσχισε συντεταγμένα αλώβητη και ανίκητη τη Μικρά Ασία ακόμα και μετά την κατάρρευση του μετώπου το 1922. Κατά την αποχώρηση και μετά από αδιάκοπες μάχες διέσωσε από σίγουρη σφαγή περίπου 5.000 άμαχους Έλληνες αλλά και Αρμένιους πρόσφυγες.
»Στη φωτογραφία δεύτερος από αριστερά διακρίνεται ο συνταγματάρχης Δ. Αμπελάς, λοχαγός του πυροβολικού, ενώ τρίτος από δεξιά πρέπει να είναι ο μέραρχος, συνταγματάρχης Δ. Θεοτόκης.
»Στην Ανεξάρτητη Μεραρχία συμμετείχε και ο ήρωας Αντώνης Βήκας (Τζαμπαρίας), ο οποίος αφότου πολέμησε και διακρίθηκε ως Εύζωνας παρασημοφορήθηκε με το Αργυρό Αριστείο Ανδρείας».