Διακόσια φλουριά περιείχε η βασιλόπιτα-γίγας που έκοψε χθες ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, και αυτό σίγουρα δεν ήταν το πιο εντυπωσιακό νούμερο, καθώς κόπηκαν πάνω από 65.000 κομμάτια, το μήκος της ήταν 78 μέτρα, και ζύγιζε 9 τόνους!
Την υπογραφή τους σ’ αυτό το… τεράστιο κέρασμα έβαλαν δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία της περιοχής.
Έμπειροι αρτοποιοί της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα. Στην παρασκευή συμμετείχαν και οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.
Τη μεγάλη γιορτή «Περιστέρι πολλών αστέρων» παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Φιλίας Γιώργος Τσαλίκης.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 5.500 kg αλεύρι, 1.700 kg λάδι, 500 kg ζάχαρη κρυσταλλική, 520 kg ζάχαρη άχνη, 5.000 αυγά, 30kg ξύσμα πορτοκαλιού, 75 kg κονιάκ, 70 kg κανέλλα τριμμένη.
Το βίντεο αποδεικνύει του λόγου το αληθές: