Αετουδάκια, τα εορταστικά κουλούρια που έχουν καταγωγή από τη Σμύρνη και γενικότερα τα παράλια της Μικρασίας έφτιασαν το πρωί της Τετάρτης όσες συμμετείχαν στο εργαστήρι που διοργανώθηκε στη Χίο, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και το «Φάρο» Βαρβασίου.
Ακολουθώντας κατά γράμμα τη συνταγή, και χρησιμοποιώντας την απαραίτητη ξύλινη σφραγίδα ώστε η ζύμη να πάρει το σχήμα του αετού, οι Μικρασιάτισσες του «Φάρου» καθοδήγησαν μικρούς και μεγάλους.
Τα αετουδάκια τα ζύμωναν σε κάθε σπίτι, τα στόλιζαν στην καλύτερη πιατέλα, και ανήμερα την Πρωτοχρονιά τα τοποθετούσαν στο γιορτινό τραπέζι. Το γηραιότερο μέλος της οικογένειας αναλάμβανε να τα μοιράσει, για να πάει καλά η νέα χρονιά. Πρώτα όμως έπιανε ένα αετουδάκι, το σήκωνε ψηλά και έλεγε: «Έτσι όμορφα και περήφανα που πετάει ο αετός, έτσι όμορφα και περήφανα να πετάει και η οικογένειά μας».
Τα γλυκίσματα που ετοιμάστηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου προσφέρθηκαν στους τρόφιμους του Γηροκομείου Χίου «Ζ. Μιχαληνός».