Ένα δραστήριο μέλος της αποχαιρετά η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης· η Αλεξάνδρα Κουζουτζάκογλου άφησε την τελευταία της πνοή και ο θάνατός της ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τον Μάιο το ιστορικό σωματείο την είχε βραβεύσει για την πολυετή προσφορά της και τη στήριξη του Τμήματος Μικρασιατικού Παραδοσιακού Κεντήματος.
Από το 1974 η Αλεξάνδρα Κουζουτζάκογλου ήταν στο πλευρό της Αθηνάς Κερεστετζή, η οποία διέκρινε όχι απλά μια άξια μαθήτρια. αλλά και μια πανάξια επιμορφώτρια.
Έτσι από το 1982 δίδασκε αφιλοκερδώς μικρασιατικό κέντημα στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, και αργότερα στη Νίκαια, στο Κερατσίνι και στην Καλλιθέα. Από το 1990 έως το 2016 παρέδιδε μαθήματα και στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού. Από το 1994 ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Προστασίας Ελληνικής Μικρασιατικής Χειροτεχνίας, το οποίο δημιουργήθηκε το 1953 από την Αθηνά Κερεστετζή και άλλες Μικρασιάτισσες.
Σκοπός όλων όσων υπηρέτησαν το Ίδρυμα ήταν η διάδοση της παράδοσης των αλησμόνητων πατρίδων. Γι’ αυτό πολλές φορές αναγκάστηκαν να ξηλώσουν παλιά κεντήματα ώστε να μάθουν και να μπορέσουν στη συνέχεια να διδάξουν τη μετρητή βελονιά (τσεβρέ). Στα τουρκικά «τσεβρές» σημαίνει «κύκλος», και όντως αυτή η βελονιά από εκεί που αρχίζει εκεί τελειώνει. Οι μικρασιατικές βελονιές λέγονται και «διπρόσωπες», γιατί η καλή και η ανάποδη είναι ολόιδιες. Η πρώτη σχολή έγινε στον Μόλυβο.
Τα τελευταία χρόνια το Τμήμα Μικρασιατικού Παραδοσιακού Κεντήματος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης αναδείχθηκε σε ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.
«Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης θα την θυμάται πάντα με αγάπη, σαν έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον. Άξια, ανιδιοτελής, ακούραστη, πρωτοπόρος, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητή από τους φίλους και τις μαθήτριές της. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά η παρακαταθήκη του έργου της στις επόμενες γενιές είναι τεράστια και πολυσήμαντη» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.