Η ίδια δίδαξε περίπου 10.000 νεοφερμένες Ελληνίδες πώς να χειρίζονται τις ηλεκτρικές ραπτομηχανές και να ράβουν πουκάμισα και ο σύζυγός της υπήρξε πρωταγωνιστής στις υποθέσεις της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης.
Πρόκειται για το ζεύγος των Μήτση και Αλφρέδου Κουρή, οι οποίοι, σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα «Νέος Κόσμος», έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην παροικιακή ζωή.
Αύριο, Παρασκευή, η Μήτση (Ευθυμία) Κουρή πρόκειται να κάνει το τελευταίο της ταξίδι στον ιερό ναό Ταξιαρχών στο Parkdale της Μελβούρνης, έχοντας αποβιώσει σε ηλικία 88 ετών.
Δραστήριοι από την πρώτη μέρα στην ξενιτιά
Το ζεύγος Κουρή έφθασε στην Αυστραλία το Μάρτιο του 1956 με το υπερωκεάνιο «Κερύνεια». «Μόλις ήρθαμε στη Μελβούρνη, μέσα σε έξι μήνες ανοίξαμε το Greek Machinist School, στην οδό Elizabeth, στο Σίτι», είχε πει ο σύζυγός της Αλφρέδος στο «Νέο Κόσμο».
«Η γυναίκα μου δίδαξε κάπου 10.000 κοπέλες πώς να χειρίζονται τις ηλεκτρικές ραπτομηχανές και να ράβουν πουκάμισα. Στη συνέχεια, το 1958 ανοίξαμε το εργοστάσιο πουκαμίσων Primo Clothing, στη γωνία των οδών Elizabeth και La Trobe (δηλαδή, δύο χρόνια αφότου είχαν έρθει στην Αυστραλία) και αμέσως μετά από ένα χρόνο, ανοίξαμε το πρώτο κατάστημα ανδρικών ρούχων με την επωνυμία «Alfredos Menswear», στην οδό Swanston, στο Σίτι, δίπλα στο μαγαζί του Γιαννόπουλου».
Ο Αλφρέδος Κουρής, με την Μήτση πάντα στο πλευρό του, υπήρξε πρωταγωνιστής στα κοινοτικά πράγματα, την ελληνομάθεια, τον παροικιακό Τύπο, την πολιτική, αλλά και τις επιχειρήσεις.
Εκτός των άλλων, υπήρξε και ο άνθρωπος που, με μια εντυπωσιακή εκστρατεία, είχε πετύχει να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Μελβούρνης.
Πηγή: neoskosmos.com