Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βρυξέλλες η αγάπη του για την Ελλάδα είναι δεδομένη και φαίνεται. Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής σεφ Γιώργο Αθανασόπουλο που πλέον, σύμφωνα με τον οργανισμό «Gault & Millau», συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων σεφ στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος μαγειρεύει στο εστιατόριο «Màloma» που έχουν δημιουργήσει με τον επίσης σεφ Βικτόρ Ντεραμέ, στην περιοχή του Σκααρμπέεκ, των Βρυξελλών.
Το μενού αλλάζει κάθε μήνα ανάλογα με τα διαθέσιμα εποχικά προϊόντα. «Συνεργάζομαι απευθείας με τοπικούς παραγωγούς. Τους ρωτάω τι έχουν να μου προσφέρουν. Δεν είμαι εγώ που τους επιβάλλω αυτό που χρειάζομαι, ή έναν τρόπο παραγωγής, γίνεται πραγματικά μια συζήτηση μεταξύ μας», εξήγησε ο Γιώργος Αθανασόπουλος στη βελγική δημόσια ραδιοτηλεόραση rtbf.
«Το Màloma προέρχεται από τη λέξη malolactic. Είναι ένας όρος από την αρχαία ελληνική, που παραπέμπει στη ζύμωση που χρησιμοποιείται ειδικά για ορισμένα είδη κόκκινου κρασιού, με στόχο να τα εξευγενίσει, να τα γλυκάνει. Στο εστιατόριο, κάνουμε επίσης αυτή τη ζύμωση, εξ ου και η επιλογή του ονόματος», πρόσθεσε ο σεφ.
Το 2021 μιλώντας στην ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είχε εξάρει την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Βρυξέλλες, η αγάπη μου για την Ελλάδα είναι δεδομένη, όπως και η ανάγκη να προβάλλω τους θησαυρούς της ελληνικής γης μέσα από την κουζίνα μου. Βέβαια και χρησιμοποιώ ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρόκο Κοζάνης, ρίγανη, μαστίχα Χίου, τσάι του βουνού, γιαούρτι πρόβειο, κάποια κρασιά».