Η ελληνική κουζίνα είναι τόσο γνωστή στα πέρατα του κόσμου που οι συστάσεις είναι περιττές. Γι’ αυτό και όταν ομογενείς αποφασίζουν να ασχοληθούν σοβαρά με το χώρο της εστίασης στην πατρίδα που τους φιλοξενεί, πολύ συχνά είναι κερδισμένοι πριν καν αρχίσουν να παίζουν μια και το προϊόν πουλάει από μόνο του.
Αγκαλιά με μια τέτοια επιτυχία φαίνεται πως είναι ο Θανάσης Σιώρας και ο Άγγελος Κατσιούνης που έφεραν την Ελλάδα στο Σάλεμ του Νιου Χαμσάιρ!
Πώς; Με το ελληνικό εστιατόριό τους «Ya Mas» και το Περίπτερο ελληνικών ειδών, που άνοιξαν σε συγκρότημα πολυκαταστημάτων στην αμερικανική πόλη. Τόσο το εστιατόριο όσο και το ανοιχτό περιπτερο με τα ελληνικά προϊόντα κυριολεκτικά τα… σπάνε!
Όπως γράφει ο ανταποκριτής της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας Θεόδωρος Καλμούκος καθημερινά σχηματίζονται ουρές είτε για μεσημεριανό, είτε για βραδινό. Κάθε Κυριακή τραγουδάει και παίζει μπουζούκι αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα ομογενών και Αμερικανών πελατών.
«Το περίπτερο Ελληνικών Ειδών διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από δώρα και ενθύμια, γλυκά τα οποία έρχονται απευθείας από τη Θεσσαλονίκη, όπως σοκολατένια ομοιώματα χριστουγεννιάτικου δένδρου, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, γλυκά κουταλιού, σοκολάτες, κουλουράκια, παξιμάδια, περίτεχνα στολισμένα δώρα με ποικιλία γλυκών.
»Επίσης, έχει σοκολάτες παντός είδους από την Ελλάδα, ελαιόλαδο από την Καλαμάτα και ό,τι υπάρχει στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία και καταστήματα της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο ομογενής δημοσιογράφος.
Ο Θανάσης Σιώρας γεννήθηκε στην Αμερική αλλά κατάγεται από την Καλαμάτα ενώ ο Άγγελος Κατσιούνης είναι από το Ναύπλιο και μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2015.
⇒Οι φωτογραφίες είναι του Θεόδωρου Καλμούκου από τον Εθνικό Κήρυκα.