Σ’ ένα χωριό γεμάτο ιστορικά κτήρια με καραμανλίδικη σφραγίδα στη Νίγδη της Καππαδοκίας, στο Τένεϊ (νυν Γεσίλμπουρτς) βρίσκεται η ελληνική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου που πλέον και μετά από ανακαίνιση λειτουργεί ως μουσείο.
Ο ναός βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα όμορφο σημείο του φρουτοπαραγωγικού χωριού και από την πίσω πλευρά οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα να δουν το φαράγγι περπατώντας πάνω σε μια γυάλινη εξέδρα.
Το ξυλόγλυπτο τέμπλο, ο άμβωνας, το Δεσποτικό και δύο προσκυνητάρια του Αγίου Στεφάνου βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο Νίκαιας, τον πρώτο ναό που ιδρύθηκε στον προσφυγικό συνοικισμό της Νέας Κοκκινιάς.
Όπως σημειώνει η φλογερή Μικρασιάτισσα και Πόντια φιλόλογος-συγγραφέας Αρχοντία Παπαδοπούλου στο βιβλίο της Η Αττική Νίκαια, τμήματα του εσωτερικού του Αγίου Στεφάνου μεταφέρθηκαν, κατά την Ανταλλαγή, στη Νίκαια με ενέργειες του τότε Αρχιερατικού Επίτροπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και μετέπειτα μητροπολίτη Γρεβενών Γερβασίου Σουμελίδη.
Το Τένεϊ βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, περίπου τρία χιλιόμετρα βόρεια της Νίγδης και μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης εποικίστηκε απο ελληνόφωνους μουσουλμάνους από τη σημερινή Κιβωτό Γρεβενών. Οι ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι που ζούσαν εκεί απελάθηκαν αντίστοιχα στο Γεσίλμπουρτς. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι Καραμανλήδες βρέθηκαν από το Τένεϊ στην Κέρκυρα και ορισμένοι στη Δράμα.