Χαρακτηριστικά φαγητά της ποντιακής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι και όσες πέρασαν το Σάββατο από την Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης. Εκεί ο Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «Ο Κοζά Αναστάς» έστησε μια κουζίνα-όχημα για το ταξίδι στη γεύση.
Περέκ, ωτία, πισία, βαρένικα, τανωμένος σορβάς, μαυρολάχανα με φασούλια και κεσκέκ’ παρασκευάστηκαν επί τόπου.
Μάλιστα, δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για τα υλικά αλλά και για την παρασκευή των πιάτων. Έτσι, η Σοφία Κέλογλου-Κυριλλίδου που έλκει την καταγωγή της από τον Δυτικό Πόντο (χωριό Ασκητήριο περιοχή Μελανθίας) αναφέρθηκε στις διατροφικές συνήθειες των Ποντίων, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στον τρόπο ζωής των κατοίκων και στις παραδόσεις του τόπου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου Κασσιανή Μυλωθρίδου, στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί ο διατροφικός πολιτισμός των Ποντίων, και να τον μάθουν και οι επόμενες γενιές.