Με λάβαρα και σημαίες ποντιακών συλλόγων, αλλά και με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, άνδρες και γυναίκες με ποντιακή καταγωγή έλαβαν μέρος στις κατά τόπους παρελάσεις τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης τις εντυπώσεις έκλεψε το σύνθημα «Ο Πόντος ζει και τρέμει όλη η Γη», το οποίο ακούστηκε μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, ενώ στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα η «Μαύρη Θάλασσα» παρέλασε με πανό που έγραφε «Όχι άλλη γενοκτονία – Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης».
Στην Πρέβεζα την παρέλαση την άνοιξαν μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων, ενώ στην Καλαμαριά η Ένωση Ποντίων της πόλης ακολούθησε τη Φιλαρμονική του Δήμου
Στο Άργος στην παρέλαση συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Η Παναγία Σουμελά» και στην παρέλαση της Πάτρας ο «Φάρος» Ποντίων που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην οδό Αγίου Ανδρέου.
Ένας άλλος «Φάρος», αυτή τη φορά στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, παρέλασε στους δρόμους της πόλης, ενώ η πρόεδρος του σωματείου Σοφία Σαββίδου κατέθεσε στεφάνι.
Στην παρέλαση στη Γλυφάδα η τοπική Ένωση Ποντίων «Η Ρωμανία», στην Κομοτηνή ο «Εύξεινος Πόντος», ενώ στη Λεκάνη Καβάλας ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ρίζες» φιλοξένησε το ποντιακό σωματείο από τον Κεχρόκαμπο.
Στη Νάουσα η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων σημαιοστολίστηκε και μέλη της συμμετείχαν στην παρέλαση που έγινε στο κέντρο της πόλης, τους ήρωες του Έπους του ’40 τίμησαν και οι Πόντιοι του Θρυλορίου Κομοτηνής, αλλά και η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας και η Ένωση Ποντίων Πιερίας.
Παρελάσεις με ζουπουνοφόρες και ζιπκαλήδες είχαμε ακόμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης (Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων), στου Ζωγράφου (Ένωση Ποντίων Ζωγράφου), στο Μακροχώρι Ημαθίας (Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου), στη Λάρισα (Σύλλογος Ποντίων Λάρισας).
Στο δε Ταύρο, στο πλαίσιο της παρέλασης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, μέλη του «Σέρρα» παρουσίασαν ποντιακούς χορούς, ενώ με λύρες στα χέρια έκανε παρέλαση ο Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου».