Ένα πιάτο που συνδυάζει αγαπημένες γεύσεις, ένα θρεπτικό και ελαφρύ γεύμα για μικρούς και μεγάλους. Κι όσο κι αν προτιμάμε να καταναλώνουμε κάθε υλικό στην εποχή του, η αλήθεια είναι ότι το κατεψυγμένο σπανάκι μάς λύνει τα χέρια.
Συνδυάστε το με ένα… γερό κομμάτι φέτα και ζυμωτό ψωμί!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπανάκι |
ελαιόλαδο |
1 ξερό κρεμμύδι |
2 φρέσκα κρεμμυδάκια |
λίγο φρέσκο άνηθο |
1 αυγό για κάθε άτομο |
1 φλ. του καφέ ρύζι |
1 φλ. νερό |
λίγο λεμόνι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.
- Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ζεματάμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι και ρίχνουμε και το σπανάκι. Προσθέτουμε το νερό, το λεμόνι, τον άνηθο και το αλάτι.
- Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι σπάμε τα αυγά μάτια πάνω στο σπανάκι, σκεπάζουμε το τηγάνι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν όλα μαζί.