Παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, όπως γιουβέτσι, παστίτσιο και σπανακόπιτα μαγείρεψαν τα μέλη και οι φίλοι της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγίου Νικολάου/Αγίας Τριάδας στο Στάτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο ετήσιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης.
Το αξιοσημείωτο όμως, όπως κάθε χρονιά, είναι ότι αυτοί που φόρεσαν τις ποδιές και μπήκαν στην κουζίνα ήταν αποκλειστικά οι άνδρες, καθώς πρόκειται για την εκδήλωση «Άνδρες που Μαγειρεύουν».
Έτσι, άνδρες εθελοντές, μέλη της κοινότητας, μεταξύ των οποίων ο π. Νικόλαος Πετροπουλάκος και ο π. Βασίλειος Αποστολίδης, μαγείρεψαν ο κάθε ένας διαφορετικά φαγητά και γλυκίσματα τα οποία προσφέρθηκαν στους καλεσμένους στο «Κέντρο Ελληνισμού Κατσώρη», προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Φιλοπτώχου.
Οι συνταγές της Πόντιας μαμάς
Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές μάγειρες, καθώς και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, συνεισφέροντας οικονομικά στο έργο της αδελφότητας, ενώ από την πλευρά του, ο π. Βασίλειος Αποστολίδης αναφέρθηκε στις ποντιακές και μικρασιατικές ρίζες του, ειδικά όσον αφορά στη μαγειρική.
«Η μαγειρική ελληνικών παραδοσιακών φαγητών είναι το πάθος και το χόμπι μου. Άρχισα όταν ήμουν 15 χρονών δίπλα στην μητέρα μου Αγγελική, η οποία, με καταγωγή από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ήταν εξαιρετική μαγείρισσα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ντι Σιδηροπούλου, ανέφερε στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» ότι όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για κοινωνικό έργο και ευχαρίστησε τους χορηγούς και δωρητές.
Η εμπνεύστρια της διοργάνωσης Χριστίνα Χαρίτη υπογράμμισε ότι από το 2001 μέχρι σήμερα, με εξαίρεση δύο χρονιές, οι άνδρες της ενορίας, όχι μόνο προβάλλουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, φτιάχνοντας, μεταξύ άλλων, μουσακά, παστίτσιο, σπανακόπιτα, τυρόπιτα, κουλουράκια, αλλά συνεισφέρουν στο φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς