Υπό άμεση απειλή βρίσκεται και πάλι το δάσος της Δαδιάς, καθώς στις παρυφές του έφτασε η πυρκαγιά που κατακαίει τον Έβρο από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το δάσος είχε πληγεί και πέρυσι από μεγάλη φωτιά, η οποία είχε κατακάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα – κυρίως πεύκης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά, όπου αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δ. Πέτροβιτς, η απειλή για το δάσος είναι μεγάλη λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων –έντασης 6-7 μποφόρ– που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, με κατά διαστήματα ριπές των 8-9 μποφόρ.
«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης σκληρή. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μέτωπα στο χωριό Νίψα –που είναι και το πιο μεγάλο–, στα χωριά Δορίσκος και Μοναστηράκι, στις Φέρρες, στο χωριό Καβυσσός πλησίον της Εγνατίας, και στη Λυκόφη Σουφλίου.
»Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης “χιονίζει” στάχτη, και οι κάτοικοι έχουν λάβει ειδοποίηση από τη Διεύθυνσης Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, και ενημέρωσε ότι η Εγνατία οδός άνοιξε για τα οχήματα που κινούνται προς και από τα σύνορα.
Έτσι χιλιάδες τουρίστες –Τούρκοι κυρίως–, αλλά και κάτοικοι του βόρειου Έβρου που είχαν πάει για σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη και εγκλωβίστηκαν λόγω του ότι έκλεισε η Εγνατία, σιγά-σιγά αρχίζουν από το πρωί να αποχωρούν.
«Τα εναέρια μέσα αλλά και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, αλλά οι προσπάθειές τους διασπώνται λόγω του ότι ξεσπούν νέες πυρκαγιές που μεταφέρονται σε άλλα σημεία με τη βοήθεια των ανέμων», σημείωσε ο Δ. Πέτροβιτς, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε πως οι καλαμιές στα χωράφια από τα θερισμένα καλαμπόκια λειτουργούν ως καύσιμο για τη μετάδοση της φωτιάς.