Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς στο Σέσκλο στη Μαγνησία, όπου πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ. Οι πυροσβέστες χαράσσουν ζώνη άμυνας με τα πυροσβεστικά οχήματά τους και τα πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια του χωριού. Αναζωπύρωση υπάρχει και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η ορμή του πύρινου μετώπου οδήγησε τις Αρχές στην απόφαση εκκένωσης εννέα οικισμών, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν μήνυμα από το 112.
«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», σημειώνεται στο μήνυμα.
Μεγάλες καταστροφές σε ζωικό κεφάλαιο
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο που διασπάστηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας την πρωτεύουσα της Μαγνησίας είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.
Μεγάλες είναι οι καταστροφές και σε ζωικό κεφάλαιο, καθώς μόνο στο Σέσκλο εγκλωβίστηκαν και κάηκαν δεκάδες αγελάδες, ενώ στον Άγιο Γεώργιο Φερών στάχτη έγιναν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.
Θύματα της φωτιάς είναι μια ηλικιωμένη μέσα στο τροχόσπιτο της οικισμό Χοροστάσι, στον Αλμυρό Βόλου, και ένας 45χρονος κτηνοτρόφος που πάλεψε για να σώσει το κοπάδι του.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Βόλου υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο τέθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό το ζήτημα των άμεσων αποζημιώσεων των πληγέντων.