«Πώς να γιορτάσεις χωρίς φαγητό;». Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, συμπυκνώνοντας το νόημα του 6ου Έτους Ποντιακής Γαστρονομίας, του μαγειρικού διαγωνισμού που έχει γίνει θεσμός στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι αροθυμίας».
Σε αυτό το ραντεβού φέτος συμμετείχε και ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου.
Η γραμματέας του σωματείου Βούλα Ιωαννίδου επέλεξε να αναδείξει τα ωτία, «ένα επάξιο ποντιακό έδεσμα που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην κουζίνα μας» όπως τόνισε. Η παρασκευή τους έγινε επιτόπου στην πλατεία του Θρυλορίου, του προσφυγικού χωριού της Κομοτηνής που φέτος γίνεται… 100 ετών.
Δείτε τη συνταγή: