Η τάση κατά της σπατάλης υλικών σε μία επαγγελματική κουζίνα φαίνεται ότι οδήγησε σε ένα νέο προϊόν, το οποίο κάνει θραύση σε ένα κατάστημα με παγωτά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Και μάλιστα αναδεικνύοντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της Βόρειας Ελλάδας, την μπουγάτσα με κρέμα.
«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με γλυκιά κρέμα μπουγάτσας. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα, αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή “έτυχε και πέτυχε”» εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.
Οι δημιουργοί του παγωτού μπουγάτσα έκαναν πολλές δοκιμές και αλλαγές για να φτάσουν στη σημερινή τελική του μορφή.
Η όψη και η γεύση είναι πολύ κοντά στην αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όσοι έχουν δοκιμάσει τα ξυλάκια μπουγάτσα δεν σταματούν στο ένα.
«Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» σημείωσε ο Στ. Ρίμπας.
Στη βιτρίνα του καταστήματος η λέξη μπουγάτσα –μια λέξη αναγνωρίσιμη και από τους ξένους τουρίστες– τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών.
Ειδικά οι Γερμανοί και οι Κινέζοι είναι αυτοί που το έχουν ως πρώτη επιλογή τους για επιδόρπιο, καθώς τους είναι γνώριμη η γεύση.
Για λόγους ευκολίας πάντως ο Στ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι!
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αναστασία Τελιανίδου