Ενδείξεις διαστρικής προέλευσης αναζήτησε στα απομεινάρια ενός μυστηριώδους μετεωρίτη με το κωδικό όνομα ΙΜ1, ο οποίος κατέπεσε στην ακτή της Παπούας-Νέας Γουινέας το 2014, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard Άβι Λεμπ, στο πλαίσιο αποστολής που στοίχισε 1,5 εκατομμύριο δολάρια.
Ο Λεμπ έχει κατά καιρούς αμφισβητηθεί για την πεποίθησή του ότι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφτεί τη Γη.
Το 2021, στο βιβλίο του Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth, υποστήριξε ότι ο Ουμουαμούα (Oumuamua), ένας κομήτης μήκους περίπου 400 μέτρων που ήταν ορατός στους επιστήμονες για 11 ημέρες το 2017, θα μπορούσε να αποτελεί διαστρική τεχνολογία που αναπτύχθηκε από εξωγήινους.
We Have Discovered Spherules from the Path of the First Recognized Interstellar Meteor, IM1 https://t.co/uAG2rTPv9w#galileoproject
— Galileo Project (@GalileoProject1) June 22, 2023
Αυτήν τη φορά ο 61χρονος αστροφυσικός επέβλεψε ομάδα εξερευνητών οι οποίοι συνέλεξαν 50 σφαιρίδια με τη βοήθεια μαγνητικού αγκίστρου που έπεσε από το πλοίο «Silver Star», 2 χλμ κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.
Τα μικροσκοπικά σωματίδια, μεγέθους μισού χιλιοστού, πιστεύεται ότι αποτελούνται από ένα κράμα ατσαλιού και τιτανίου, ανθεκτικότερο από τους περισσότερους μετεωρίτες σιδήρου και σκληρότερο από όλα τα άλλα 272 διαστημικά αντικείμενα που υπάρχουν στον κατάλογο της NASA.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα του κομήτη, αποτελούν ενδείξεις διαστρικής προέλευσης.
Τα αντικείμενα θα μεταφερθούν στο Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου του Harvard για να αναλυθούν περαιτέρω και να συγκριθούν με άλλα θραύσματα μετεωριτών. Ωστόσο, ο Λεμπ είναι πεπεισμένος είτε ότι έχουν διαστρική προέλευση ή ότι έχουν κατασκευαστεί από κάποιον ανώτερο εξωγήινο πολιτισμό.