Ούτε σήμερα θα δοθούν απαντήσεις στην οικογένεια του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου σχετικά με το πού βρίσκεται θαμμένη η σορός του, 11 χρόνια μετά την αρπαγή και τη δολοφονία του. Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν, 53 και 54 ετών, πήραν δεύτερη προθεσμία από τον ανακριτή, καθώς οι συνήγοροί τους κατέθεσαν αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας.
Το αίτημα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η νέα προθεσμία που έλαβαν λήγει το πρωί του Σαββάτου στις 8:00.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αρπαγή κατά συναυτουργία. Τα εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους είναι τα πρώτα στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε από τις Αρχές με βάση τα στοιχεία που αναδείχθηκαν στις δίκες των βασικών κατηγορουμένων.
Η νέα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με εντολή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και αφορά κυρίως εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας του εγκέφαλου του εγκληματικού σχεδίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον πολυετή κάθειρξη σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έδωσε εντολή να ερευνηθεί ο ρόλος των δύο γιων του που είναι πρώην και νυν αστυνομικοί, της συζύγου του που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή και πλέον είναι κατηγορούμενη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, των δύο ανδρών που σήμερα έλαβαν την προθεσμία και φέρονται να μετέφεραν και να εξαφάνισαν το πτώμα του φοιτητή κατ’ εντολή του ισοβίτη, καθώς και άλλων τεσσάρων προσώπων.
Το χρονικό της υπόθεσης
Στις 9 Αυγούστου 2012 ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου έφυγε με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο. Την επομένη τα ξημερώματα, η Βαρβάρα Θεοδωράκη δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ.
Η μητέρα αρχικά δεν επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον. Τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος καθώς στο αυτοκίνητο του άτυχου νέου βρέθηκε μια μεγάλη κηλίδα αίματος. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε σε εκείνον.
Ως εγκέφαλος έχει καταδικαστεί σε ισόβια ο ηλικιωμένος «οικογενειακός φίλος».