Για όσους προτιμούν το αρνί του Πάσχα στο φούρνο, ή είναι αρχάριοι στη μαγειρική, ο Σάββας Καρίπογλου προτείνει μια συνταγή με απλά υλικά και λίγα βήματα, ώστε να δημιουργηθεί ένας νόστιμος… πρωταγωνιστής για το οικογενειακό τραπέζι.
1½ κιλό αρνί (μπούτι) |
1 κιλό πατάτες baby |
½ κούπα ελαιόλαδο (περίπου 150 ml) |
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο |
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο |
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι |
Αλάτι και πιπέρι |
- Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και τα μυρωδικά.
- Πλένουμε τις πατάτες και τις μαρινάρουμε με αλατοπίπερο και 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των μυρωδικών.
- Στρώνουμε στο ταψί πρώτα αλουμινόχαρτο και μετά λαδόκολλα. Στρώνουμε τις πατάτες.
- Χαράσσουμε το μπούτι από τη μέσα μεριά κατά μήκος του κόκαλου. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα με τα μυρωδικά.
- Το τοποθετούμε πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε 1 κούπα νερό και τυλίγουμε.
- Ψήνουμε στους 170°C για 2,5 ώρες σκεπασμένο και επιπλέον μισή ώρα ανοιχτό, ώστε να πάρει χρώμα.
≈
- Μπορείτε να προσθέσετε και ρίγανη ή να αλείψετε το κρέας με μουστάρδα ή πελτέ ντομάτας.
- Μία σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει το ψητό –ή να το περιχύστε με αυτή– είναι η εξής: Ένα μπουκαλάκι αριάνι, χυμό από ένα λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και φρέσκο θυμάρι.