Στην είσοδο της Αγιάσου, στη Λέσβο, λειτουργεί το Μουσείο Καρναβαλιού –ένα από τα λίγα στην Ελλάδα–, στεγάζοντας όλη την καρναβαλική ιστορία του χωριού. Σκηνικά και κουστούμια από παλαιότερους καρνάβαλους, φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καρναβαλική ιστορία του τόπου, αλλά και κεραμικά σκεύη με σχετικές παραστάσεις, καθώς η κεραμική είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αγιάσου.
Το Καρναβαλικό Μουσείο εγκαινιάστηκε το 2010, στο κτήριο που στέγαζε την πρώτη ηλεκτρική εταιρεία της Αγιάσου.
«Η Αγιάσος είναι η Μέκκα του λεσβιακού καρναβαλιού, όπου συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του. Το αγιασώτικο καρναβάλι ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά του και αποτελεί σπάνιο δείγμα της ντόπιας λαϊκής πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Οι ρίζες του εθίμου χάνονται στα βάθη της Τουρκοκρατίας», γράφει η τοπική ιστοσελίδα agiasos.gr.
Το κτήριο όπου φιλοξενείται το Μουσείο χτίστηκε το 1936 και στέγαζε την πρώτη ηλεκτρική εταιρεία της Αγιάσου, που λειτουργούσε για περίπου 40 χρόνια. Το 2010 το κτήριο ανακαινίστηκε και έκτοτε χρησιμοποιείται ως Έκθεση Λαϊκής Τέχνης – Μουσείο Καρναβαλιού.
Τα κεραμικά εκθέματα είναι έργα φοιτητών του ΤΕΙ Αγιάσου, καθώς μέχρι το 2007 ήταν το μοναδικό στη χώρα με την ειδικότητα της κεραμικής, και ένα από τα τέσσερα με την ειδικότητα των επίπλων.
Το Μουσείο φέρει πλέον το όνομα του Αντώνη Μηνά ο οποίος ήταν ξεχωριστή περίπτωση για τα λεσβιακά πολιτιστικά δρώμενα –στιχουργός, σατιρογράφος, καρνάβαλος, εκφωνητής, ηθογράφος, επιθεωρησιογράφος και ερασιτέχνης ηθοποιός–, που άφησε τεράστια παρακαταθήκη για να ασχοληθούν οι νεότερες γενιές.