Ο πρώτος Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός για άτομα με αναπηρία θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, 12-4 το μεσημέρι, στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών (Πανεπιστημίου 24, Αθήνα).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, ο διαγωνισμός αφορά άτομα με κάθε είδους αναπηρία, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία στη μαγειρική.
Η πρωτοβουλία Cupid’s Spoon είναι ένας διεθνής διαγωνισμός για την κοινωνία της ισότητας που διοργανώνει η Ένωση (UNUO) και προορίζεται για άτομα με αναπηρία.
Θα διεξαχθεί σε 27 πρωτεύουσες των κρατών μελών της ΕΕ και οι διαγωνιζόμενοι θα ανταγωνιστούν στις κατηγορίες μαγειρική ή κοκτέιλς.
Η κριτική επιτροπή των ειδικών θα βαθμολογήσει: τακτοποίηση, επινοητικότητα, μεράκι σερβιρίσματος και ανταγωνιστικό πνεύμα.
οδηγίες, καθώς και η ηλεκτρονική φόρμα αίτησης για όποιον θέλει να δηλώσει συμμετοχή, υπάρχουν στους παρακάτω ηλεκτρονικούς συνδέσμους.
Αναλυτικές οδηγίες στο youtube μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, ενώ την απαραίτητη αίτηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορείτε να την συμπληρώσετε εδώ. Ωστόσο, για τη συμπλήρωση της αίτησης, θα χρειαστεί γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]
Πώς ξεκίνησαν όλα
Η ιστορία του διαγωνισμού Cupid’s Spoon άρχισε το 2020 στην Κροατία, όταν ο Vedran Habel και η Silvija Habel σκέφτηκαν πώς να επαναφέρουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Λάτρεις του φαγητού και οι δύο και παράλληλα ιδρυτές της ένωσης UNUO, ασχολούνται με την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία και παιδιών χωρίς επαρκή γονική μέριμνα εδώ και 14 χρόνια.
Ο στόχος της ένωσης UNUO είναι να μεταφέρει τη γνώση σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για το πώς να γίνουν πιο ανεξάρτητοι, πιο ανταγωνιστικοί και τελικά αποδεκτοί στην κοινωνία.
Με αυτή την ιδέα γεννήθηκε ο διαγωνισμός Cupid’s Spoon, ο οποίος τον πρώτο χρόνο του απασχόλησε περισσότερα από 10 άτομα με προβλήματα όρασης.
Μέχρι σήμερα, ο σύλλογος έχει οργανώσει πάνω από 1.000 εργαστήρια στα οποία έχει συμπεριλάβει περισσότερα από 200 άτομα με αναπηρία. Με ατομικές εκπαιδεύσεις 6 έως 9 μηνών, σήμερα απασχολείται πάνω από το 90% των συμμετεχόντων.