Για παραπλάνηση του ελληνικού Κοινοβουλίου κατηγόρησε, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εάν τα ονόματα που ανέφερε δεν υπήρχαν στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.
«Ήρθατε κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε απόρρητος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φέιγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όσο «για το ζήτημα των υποκλοπών η κυβέρνηση και εγώ έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα, αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες και ψηφίσαμε νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ», πρόσθεσε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τη διάλυση της ΕΥΠ. «Είναι κατά την άποψή μας μια λογική ισορροπία ανάμεσα στα αγαθά των ατομικών δικαιωμάτων και στην ανάγκη για συλλογική προστασία και ασφάλεια. Παλιές αδυναμίες δεν εξάντλησαν ακόμα τον επίλογό τους. Θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε όλα όσα ακούστηκαν στο νέο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια ακόμα κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα του. Αποκαλύψεις οι οποίες έγιναν με διαρροές στοιχεία στα δικά σας μέσα πρώτα», τόνισε.
«Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να παίξουμε τις κουμπάρες»
Στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει εάν η επιστολή που παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ περιλάμβανε «ονόματα», ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Χρήστος Ράμμος απαντούσε σε δική του επιστολή της 28ης Δεκεμβρίου που είχε «συγκεκριμένα ονόματα».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να «παίξουμε τις κουμπάρες» και τόνισε πως «είναι κατηγορούμενος και όχι κατήγορος».