Τη βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η Χρύσα Τοσλούκου, η οποία δεν έχει καταθέσει σε καμία δίκη, είχε κληθεί να το κάνει την Τετάρτη. Ωστόσο και σήμερα ήταν απούσα από το δικαστήριο.
Έτσι στο τέλος της συνεδρίασης, μετά από αίτημα της υπεράσπισης και ανάλογη εισαγγελική πρόταση, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή στις 3 Φεβρουαρίου.
Η γυναίκα στα χέρια της οποίας ξεψύχησε ο Παύλος Φύσσας κατοικεί πλέον σε επαρχιακή πόλη· η πρόεδρος του δικαστηρίου διαβεβαίωσε την υπεράσπιση ότι έχει εντοπιστεί και ότι της έχει σταλεί η κλήτευση.
Στην κατάθεσή της πριν από τη δίκη έχει περιγράψει και τις κινήσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά στην καφετέρια «Κοράλλι» στο Κερατσίνι. Στις συγκεκριμένες ομάδες ΔΙΑΣ ανήκε και η αστυνομικός Αγγελική Λεγάτου, η οποία κατέθεσε σήμερα.
«Όταν φτάσαμε είδαμε περίπου 40 με 50 άτομα. Εκεί μας προσέγγισε ένας πολίτης, μας είπε πως είναι συνάδελφος και ότι διαπληκτίστηκαν “κάτι χρυσαυγίτες με αναρχικούς”. Είδαμε περίπου 15 με 20 άτομα να τρέχουν προς την Τσαλδάρη και τα ακολουθήσαμε πεζή. Είδαμε 5 άτομα να τσακώνονται. Μπήκαμε και τραβήξαμε τυχαία έναν από αυτούς. Ήταν ο Φύσσας. Μας φώναξε “Εμένα ρε;” Σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε την πληγή από το μαχαίρι και τον Ρουπακιά ο οποίος είχε ανοίξει την πόρτα και ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητο να φύγει. Τον συλλάβαμε και βρήκαμε και το μαχαίρι» είπε.
Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο, η οποία της ζήτησε να διευκρινίσε αρκετά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αν όντως διαπίστωσαν πως υπήρχε διένεξη μεταξύ αναρχικών και χρυσαυγιτών. Η αστυνομικός απάντησε πως δεν κατάλαβαν τι ήταν τα άτομα αυτά. Ρωτήθηκε επίσης γιατί τράβηξε τον Φύσσα από αυτούς που τσακώνονταν. «Γιατί έδειχνε έξαλλος, ήταν ο μονός που φώναζε», εξήγησε.
Η πρόεδρος ρώτησε επίσης την αστυνομικό αν κατάλαβαν ή όχι πως στο σημείο που «τσακώνονταν οι 4-5» είχε μαχαιρωθεί ένας άνθρωπος. Η μάρτυρας απάντησε πως δεν θα το είχαν καταλάβει αν ο Φύσσας δεν σήκωνε την μπλούζα φωνάζοντας.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς δηλαδή θα είχε φύγει;
Μάρτυρας: Κανονικά. Είχε ανοίξει την πόρτα και ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητο.
Πρόεδρος: Έχετε πει πως ο Ρουπακιάς σας φάνηκε ήρεμος, ψύχραιμος. Πώς το ερμηνεύετε;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω.
Πρόεδρος: Μήπως δεν περίμενε πως θα επέμβετε εσείς, κυρία μου; Τρία δευτερόλεπτα μετά, θα είχε φύγει. Τι λέτε;
Μάρτυρας: Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε; Φωνάζαμε «Αστυνομία» και μας αγνοούσαν.
Πρόεδρος: Βλέπατε τα γεγονότα! Πήρατε και έπαινο διαβάσαμε.
Μάρτυρας: Μάλιστα.
Πρόεδρος: Για τη σύλληψη του Ρουπακιά;
Μάρτυρας: Μάλιστα.
Επιβεβαιώνοντας την κατάθεση της Χρύσας Τοσλούκου, η αστυνομικός είπε ότι πράγματι ζήτησε από τους αστυνομικούς να επέμβουν, λέγοντας πως χτυπούν τους φίλους της.